أسهل مكرونة بالباشميل
+2
mohamed mahmoud
yasmin
6 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
أسهل مكرونة بالباشميل
أسهل مكرونة بالباشميل (بالصور خطوة خطوة)
المقادير المطلوبة.
مكرونة مسلوقة..صلصة الباشميل..لحمة مفرومة معصجة..جبنة موزوريلا مبشورة
و الان لعمل اللحمة بستخدم..بصلة مفرومة..لحمة مفرومة...بندورة مفرومة
..فصين ثوم مدقوقين و صلصة طماطم و ممكن خضار مشكلة انا هنا استخدمت ذرة
مفرزة..و طبعا ملح و فلفل اسود و بهار و اوريجانو..
طريقة عمل اللحمة..
بنحمي الزيت عالنار ثم نضيف البصل المفروم و نقلب قليلا الى ان يذبل
نضع اللحمة فوقه و نقلب جيدا
تترك الى ان يتغير لونها الى اللون البني نضيف الثوم و نقلب
ثم الطماطم و تقلب جيدا
ثم الذررة و نقلبها و تترك الى ان تذبل البندورة
ثم نضيف الصلصة
و تترك على النار الى ان تتسبك و تصبح جاهزة
لعمل البشاميل نحتاج الى:
كوب طحين تقريبا 7 ملاعق كبيرة..ليتر من الحليب اي تقريبا اربع اكواب..مكعبين ماجي و زبدة..ملح و فلفل اسود و اوريجانو
نضيف الطحين مع الحليب عالبارد
يوضع على النار و نحركهم بالمضرب السلك الى ان يذوب الطحين تماما و يختفي
بعد ان يسخن بقليل نضيف الماجي و الملح و الفلفل الاسود و الاوريجانو و طبعا ما بنتركها ابدا نستمر بالتحريك حتى ما تتكتل
نضيف الزبدة
و نستمر بالتحريك الى ان يثخن قوام البشاميل هكذا
ترفع من على النار
و الان التطبيق اللحمة جاهزة و البشاميل جاهز ..
نضع المكرونة المسلوقة في طبق عميق او قدر و نضيف فوقها نصف كمية البشاميل
نقلب المكرونة مع البشاميل جيدا حتى يمتزجو و ممكن اضافة القليل من الجبنة معها
نحضر صينية الفرن ندهنا بقليل من الزبدة و نغطي قاع الصينية و الحواف بالبقسمات
نضيف طبقة من المكرونة
ثم نفرد فوقها اللحمة
ثم طبقة المكرونة
و نغطيها تماما
ثم باقي صلصة البشاميل هكذا
نوزع الجبنة المبشورة فوقها
ندخلها فرن ساخن لمدة نصف ساعة او اكتر الى ان تتحمر الاطراف
نفتح الشواية و نحمر الوجه
نتركها تبرد شوي قبل التقطيع
و تقدم مع السلطة
وصحتييييييييييييين وهنا ان شاءالله
المقادير المطلوبة.
مكرونة مسلوقة..صلصة الباشميل..لحمة مفرومة معصجة..جبنة موزوريلا مبشورة
و الان لعمل اللحمة بستخدم..بصلة مفرومة..لحمة مفرومة...بندورة مفرومة
..فصين ثوم مدقوقين و صلصة طماطم و ممكن خضار مشكلة انا هنا استخدمت ذرة
مفرزة..و طبعا ملح و فلفل اسود و بهار و اوريجانو..
طريقة عمل اللحمة..
بنحمي الزيت عالنار ثم نضيف البصل المفروم و نقلب قليلا الى ان يذبل
نضع اللحمة فوقه و نقلب جيدا
تترك الى ان يتغير لونها الى اللون البني نضيف الثوم و نقلب
ثم الطماطم و تقلب جيدا
ثم الذررة و نقلبها و تترك الى ان تذبل البندورة
ثم نضيف الصلصة
و تترك على النار الى ان تتسبك و تصبح جاهزة
لعمل البشاميل نحتاج الى:
كوب طحين تقريبا 7 ملاعق كبيرة..ليتر من الحليب اي تقريبا اربع اكواب..مكعبين ماجي و زبدة..ملح و فلفل اسود و اوريجانو
نضيف الطحين مع الحليب عالبارد
يوضع على النار و نحركهم بالمضرب السلك الى ان يذوب الطحين تماما و يختفي
بعد ان يسخن بقليل نضيف الماجي و الملح و الفلفل الاسود و الاوريجانو و طبعا ما بنتركها ابدا نستمر بالتحريك حتى ما تتكتل
نضيف الزبدة
و نستمر بالتحريك الى ان يثخن قوام البشاميل هكذا
ترفع من على النار
و الان التطبيق اللحمة جاهزة و البشاميل جاهز ..
نضع المكرونة المسلوقة في طبق عميق او قدر و نضيف فوقها نصف كمية البشاميل
نقلب المكرونة مع البشاميل جيدا حتى يمتزجو و ممكن اضافة القليل من الجبنة معها
نحضر صينية الفرن ندهنا بقليل من الزبدة و نغطي قاع الصينية و الحواف بالبقسمات
نضيف طبقة من المكرونة
ثم نفرد فوقها اللحمة
ثم طبقة المكرونة
و نغطيها تماما
ثم باقي صلصة البشاميل هكذا
نوزع الجبنة المبشورة فوقها
ندخلها فرن ساخن لمدة نصف ساعة او اكتر الى ان تتحمر الاطراف
نفتح الشواية و نحمر الوجه
نتركها تبرد شوي قبل التقطيع
و تقدم مع السلطة
وصحتييييييييييييين وهنا ان شاءالله
yasmin- عضو سوبر
- عدد المساهمات : 485
تاريخ التسجيل : 03/03/2010
العمر : 30
رد: أسهل مكرونة بالباشميل
wana kaman di el akla el mofadala andi law te siboni haftar we at8ada we at2sha makarona
we merci ala radak we nawart el tobik
we merci ala radak we nawart el tobik
yasmin- عضو سوبر
- عدد المساهمات : 485
تاريخ التسجيل : 03/03/2010
العمر : 30
رد: أسهل مكرونة بالباشميل
تسلم ايدك يا ياسمين
بس انا معمل البشاميل بطريقة تانية خالص
بس انا معمل البشاميل بطريقة تانية خالص
Amany17- مشرف منتديات فور بويز
- عدد المساهمات : 1561
تاريخ التسجيل : 16/06/2009
العمر : 35
رد: أسهل مكرونة بالباشميل
nawarto el tobik ya hayataty ento we olilna ya amany enti be ta3meli ezay
yasmin- عضو سوبر
- عدد المساهمات : 485
تاريخ التسجيل : 03/03/2010
العمر : 30
رد: أسهل مكرونة بالباشميل
بصي يا ستي
هو كله تمام
بس طريقة البشاميل هي اللي مختلفة
انا بحمر الدقيق في السمنة لحد مايبقي لونه دهبي
وبعدين بحط شوية ملح صغننين اوي وشطة وفلفل اسود
وبعدين بحط اللبن واقعد اقلب لحد مايوصل للقوام اللي انا عايزاه
وبشيله من علي النار
ولما يبرد خالص مالص
بضرب معاه بيضة واحدة بس المهم يكون برد جدا عشان البيض مايستوييش جواها
وبعمل الصينية زي ماقولتي كدة بس بخلي الطبقة اللي علي الوش (بخلط البشاميل مع جبنة رومي مبشورة +جبنة مودزريلا)
واحط الخليط كله علي الوش
كدة هيبقي اللون حلو وطعم الجبنة الرومي باين والمودزريلا هتسيح وتشد
ايه رايك بقي؟
هو كله تمام
بس طريقة البشاميل هي اللي مختلفة
انا بحمر الدقيق في السمنة لحد مايبقي لونه دهبي
وبعدين بحط شوية ملح صغننين اوي وشطة وفلفل اسود
وبعدين بحط اللبن واقعد اقلب لحد مايوصل للقوام اللي انا عايزاه
وبشيله من علي النار
ولما يبرد خالص مالص
بضرب معاه بيضة واحدة بس المهم يكون برد جدا عشان البيض مايستوييش جواها
وبعمل الصينية زي ماقولتي كدة بس بخلي الطبقة اللي علي الوش (بخلط البشاميل مع جبنة رومي مبشورة +جبنة مودزريلا)
واحط الخليط كله علي الوش
كدة هيبقي اللون حلو وطعم الجبنة الرومي باين والمودزريلا هتسيح وتشد
ايه رايك بقي؟
Amany17- مشرف منتديات فور بويز
- عدد المساهمات : 1561
تاريخ التسجيل : 16/06/2009
العمر : 35
رد: أسهل مكرونة بالباشميل
bayen ale ha garab a3melo keda bokra we ha olek ra3yi
yasmin- عضو سوبر
- عدد المساهمات : 485
تاريخ التسجيل : 03/03/2010
العمر : 30
رد: أسهل مكرونة بالباشميل
خلاص اتفقنا بس اوعي تنسي
Amany17- مشرف منتديات فور بويز
- عدد المساهمات : 1561
تاريخ التسجيل : 16/06/2009
العمر : 35
رد: أسهل مكرونة بالباشميل
la mosh hansa hafazte kole haga
yasmin- عضو سوبر
- عدد المساهمات : 485
تاريخ التسجيل : 03/03/2010
العمر : 30
رد: أسهل مكرونة بالباشميل
بمووووت فى المكرونة بالباشميل
انتم عمالين تجوعنا تقولوا الطريقة الكلام سهل ياريت نشوف حاجة كده
وندوق ونجرب ونشوف بتعرفوا تطبخوا ولا لاء وانا احكم اصل انا طباخة مشهورة
ورأيى هيفدكم
انتم عمالين تجوعنا تقولوا الطريقة الكلام سهل ياريت نشوف حاجة كده
وندوق ونجرب ونشوف بتعرفوا تطبخوا ولا لاء وانا احكم اصل انا طباخة مشهورة
ورأيى هيفدكم
r.angel love- عضو سوبر
- عدد المساهمات : 313
تاريخ التسجيل : 05/03/2010
العمر : 39
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى